Marku sam bila na početku online klijent, čitavih par dana. Tako smo i počeli da radimo. Isto sam mu tako rekla preko maila da ću ishranu poštovati 100%, da mi to nije problem, biću disciplinovana potpuno. Ali sam mu isto tako kukala da nemam vremena za teretanu 3x nedeljno, da imam previše obaveza, da u teretani ne znam da razlikujem ni teg od šipke, a kamoli sprave.

Moja sreća je u tome što se ispostavilo da Markoni živi od mene daleko čitavih 10min. Tako da me je ubrzo nagovorio da, ako već ne mogu da stignem da idem u teretanu, da barem 1-2x nedeljno se nađemo na obližnjem sportskom terenu da radimo vežbe istezanja kako bismo postepeno rešavali moj problem sa leđima (posledica sedenja u kancelariji po 8h dnevno unazad 5 godina). Sam se ponudio da žrtvuje svoje slobodno vreme kako bi meni pomogao, dobra duša. I za to ću mu uvek biti zahvalna.

Istovremeno sam radila i neki kućni trening po njegovim instrukcijama sa tegovima od 2kg koje imam kod kuće. Taj trening je bio, naravno, smešan u poređenju sa odlaskom u teretanu, ali to sam shvatila tek u maju kad sam i krenula na treninge u teretani. I tek tada sam shvatila zašto je Markoni protiv kućnih treninga i potpuno je bio u pravu.

Mislim, bolje i taj trening nego nikakva fizička aktivnost, to se podrazumeva, ali isto vremena se utroši na njega kao i na odlazak u teretanu, a efekti ne mogu da se porede uopšte.

Pošto sam se ishrane strogo pridržavala i bila veoma ozbiljna po tom pitanju od samog početka, efekti su se ubrzo videli, i svakim danom je bilo sve bolje i bolje. Naravno, i "treninzi" sa Markonijem su postepeno bili teži i teži, klasika. Jer sećam se npr. da na prvom treningu koji smo odradili, nisam bila u stanju da ležeći na leđima prebacim jednu nogu preko druge skroz do kraja, toliko sam bila zakržljala. Što i ne čudi, jer sam ceo život bila lenja po pitanju sporta, dva puta u životu sam išla na aerobik i to po mesec dana, dok ne istekne kartica.

I jednom sam izašla na isti taj teren da trčim, nisam uspela da istrčim ni krug od 200m, odmah sam pobegla kući sa neverovatnim bolovima u nogama, stomaku itd ... toliko o mojoj kondiciji. Imala sam samo kondiciju da jedem, naravno.

Podrazumeva se da mi je svaki put držao predavanje kako bi sve islo 2x brže i bolje da treniram u teretani, a ne kod kuće i na terenu. A kako sam ja sve više i više napredovala, došla sam u jednom trenutku do tačke kad više ni sama nisam htela da odradim trening kod kuće, jer mi je bio smešan u poređenju sa treningom na terenu. E onda sam sela, presabrala se i malo razmislila šta i kao, i odlučila da krenem u tu famoznu teretanu.

U početku sam isla subotom i nedeljom jer tada ne radim, pa sam mogla da ugrabim slobodnog vremena. A preko radne nedelje sam i dalje imala sa Markonijem 1 ili 2 treninga na terenu, u zavisnosti koliko slobodnog vremena bismo imali tokom nedelje.

Nije dugo vremena moralo da prođe da vidim da je trening u teretani stvarno totalno druga priča! Moj napredak je postao još brži, figura je počela da mi se menja.

Tako da sam ja sama već kroz mesec dana odlučila da batalim vežbanja na terenu, i da umesto toga odem i 2x preko radne nedelje u teretanu.

Ranije mi je bilo nezamislivo da dođem mrtva umorna kući s posla u 16h i da bilo šta drugo radim osim da legnem u krevet. Sad mi ni najmanji problem nije da samo uđem u kuću, spremim stvari i trčim na trening.

Iako sam umorna isto kao i pre, sad sam se jednostavno navikla na sve to. Sad mi je nezamislivo da ne idem na trening. Kad sam bila na moru mi je baš smetalo što čitavih 10 dana nisam išla u teretanu. Jedva sam čekala da se vratim da nastavim.

Tako da se veoma lako zaraziš svime time, i navikneš. Potrebno je samo da POČNEŠ i da se POKRENEŠ, sve posle je lako i ide samo od sebe.

I hvala Markoni još jednom što si bio strpljiv i dosadan.

I što živiš blizu :)

Aleksandar
Danko
Filip
Leo
Mitar
Nikola
Nikola
Nikola
Nikola
Peđa
Predrag
Vlada
Vukašin
Barbara
Bojana
Danijela
Gorana
Jovana
Jovana
Mirjana
Nataša
Sanja
Snežana
Tanja
Saša
Ana
Biljana
Branislava
Ivana
Jelena
Marko
Sofija
Branka