Pozdrav svima! Zovem se Marko, imam 23 godine. Ovim putem hteo bih da podelim svoje iskustvo i rezultate koje sam stvorio u radu sa Markom Uščumlićem. Cilj mi je, takođe, da ohrabrim i uputim one kojima manjka samopouzdanja i želje za promenom ka boljem izgledu i zdravijem načinu života.

Za početak hteo bih da napomenem da nemam genetske predispozicije za dobro definisane mišiće, lako se gojim, imam šire kukove, visok sam 195cm. Amaterski sam se bavio raznim sportovima, ponajviše košarkom što baš i nije pohvalno za ovaj tip treninga (slaba kolena, nerazvijeni latovi itd itd )... Sa teretanom sam počeo od svoje 15 godine i uglavnom živeo u zabludi i mraku po pitanju vežbi, a o ishrani i da ne pričam. Slušajući razne savete, prečice do boljeg izgleda, uglavnom sam odustajao jer nisam imao vidljive rezultate, a prihvatanje saveta od kojekakvih "mudraca iz pakla teretane" mi se smučilo. I tako sve sa prekidima i menjanjem sportova do 22 godine kada sam igrom slučaja preko druga, koji se inače bavi profesionalnim bodibildingom, čuo za Marka. Odmah sam tu ideju malo zapostavio pošto mi je na pamet pala sva ta "teška" hemija (insulin, testosteron ...) koja je neophodna, a zatim i finansijska strana tog zadovoljstva. Međutim, objasnio mi je da se Marko bavi natural bodibildingom i da to sve nije toliko skupo u zamenu za ono što dobiješ. Sa velikom nevericom i porastom kilograma odlučio sam da odem na razgovor. Prva stvar koju me je Marko pitao bila je: "Slušam?" (nakon što je proverio da li mogu da uradim čučanj :) To mi je odmah pokazalo Markov pristup radu i odvojilo ga od mase površnih "teretandžija" iz dopisne škole. Ispričavših mu svoje vizije i očekivanja počeli smo sa radom. Treninge sam shvatio ozbiljno kao i ishranu, režim spavanja. Njegova upućenost, informisanost i znanje ove oblasti su fascinantne i korisne u svakodnevnom životu. Posete raznim seminarima i unapređivanje znanja su Marka podigle na viši nivo koji se i očekuje od vrhunskih personalnih trenera, što Marko i jeste.

Već nakon 2 meseca uspeo sam da se disciplinujem, napravim promene na svom telu koje su me gurale dalje u trening i Markov način rada. Stomak mi se smanjio, počeo sam da radim zgibove, propadanja sa opterecenjem. Mišići su dobijali lepu definiciju, salo se topilo. Najzad, nakon 4 meseca rada, bio sam totalno druga osoba. Raširio sam latove, smršao 14kg, trbušnjaci su mi se videli.

Naravno sve ovo ima cenu, koja je iz gore navedenog mala za onoga koji zaista želi da napravi promenu u svom životu i uhvati pravi smer. Marko mi je skromno, nakon mog oduševljenja i silnog zahvaljivanja za uspeh, rekao jednu stvar koja je zabetonirala moju odlučnost za disciplinom i ponovnim vraćanjem treninzima ... znaju je oni koji su prošli Markovu školu, ja je neću otkrivati jer smatram da svako ko želi ovakvu promenu mora da je zasluži uz vrhunsko usmeravanje i snažnom voljom. Toliko od mene, iskreno se nadam da ćete svi imati priliku da vas bar jednom trenira Marko Uščumlić!Aleksandar
Danko
Filip
Leo
Mitar
Nikola
Nikola
Nikola
Nikola
Peđa
Predrag
Vlada
Vukašin
Barbara
Bojana
Danijela
Gorana
Jovana
Jovana
Mirjana
Nataša
Sanja
Snežana
Tanja
Saša
Ana
Biljana
Branislava
Ivana
Jelena
Marko
Sofija
Branka